ukusno
Ovakav doručak se ne preskače: Pita sa sirom od heljdinih kora kojoj će se vratiti svako ko je jednom proba
Ova pita sa heljdinim korama postaje lepša iz zalogaja u zalogaj
Pite sa sirom su neprevaziđeni specijalitet u svakom domu. Međutim, nekad je i mala promena može učiniti boljom, a to će vam pokazati i ovaj jednostavan recept.
Naime, prirpemite svoje stomake i čula ukusa, jer ova pita sa heljdinim korama postaje lepša iz zalogaja u zalogaj.
Sastojci za najmekšu pitu sa sirom od heljdinih kora
- 500 g gotovih heljdinih kora
- 400 g feta sira (ili drugog sira po izboru)
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- biber
- ulje
Priprema najmekše pite sa sirom od heljdinih kora:
U velikoj posudi izmrvite feta sir, pa dodjate kiselu pavlaku, jaja, so i biber.
Dobro promešajte da se sjedini.
U duboki pleh ili tepsiju stavite prvu heljdinu koru. Prelijte sa malo ulja ili otopljenog putera.
Na koru stavite deo fila i ravnomerno rasporedite.
Pokrijte sa drugom korom i ponovite postupak sa uljem i filom.
Ponovite dok ne potrošite sve kore i fil.
Završite sa poslednjom korom, koju takođe premažite uljem.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Bonus video:
(Espreso/Ona/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!