Ovakav doručak se ne preskače: Pita sa sirom od heljdinih kora kojoj će se vratiti svako ko je jednom proba
Foto: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

Ovakav doručak se ne preskače: Pita sa sirom od heljdinih kora kojoj će se vratiti svako ko je jednom proba

Ova pita sa heljdinim korama postaje lepša iz zalogaja u zalogaj

Objavljeno:

Pite sa sirom su neprevaziđeni specijalitet u svakom domu. Međutim, nekad je i mala promena može učiniti boljom, a to će vam pokazati i ovaj jednostavan recept.

Naime, prirpemite svoje stomake i čula ukusa, jer ova pita sa heljdinim korama postaje lepša iz zalogaja u zalogaj.

Sastojci za najmekšu pitu sa sirom od heljdinih kora

  • 500 g gotovih heljdinih kora
  • 400 g feta sira (ili drugog sira po izboru)
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • ulje

Priprema najmekše pite sa sirom od heljdinih kora:

U velikoj posudi izmrvite feta sir, pa dodjate kiselu pavlaku, jaja, so i biber.

Dobro promešajte da se sjedini.

U duboki pleh ili tepsiju stavite prvu heljdinu koru. Prelijte sa malo ulja ili otopljenog putera.

Na koru stavite deo fila i ravnomerno rasporedite.

Pokrijte sa drugom korom i ponovite postupak sa uljem i filom.

Ponovite dok ne potrošite sve kore i fil.

Završite sa poslednjom korom, koju takođe premažite uljem.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Ona/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.